Skip to Content

Barva vlasů jako strategie proti stárnutí: Raději nový účes než chirurgický zákrok

Od vašich 30. narozenin už možná uplynulo mnoho vody, ale vypadat stále tak energicky a mladistvě je velmi důležité. Tím správným krokem, který vám k tomu dopomůže, může být mírné zesvětlení vlasů.

Barvy pro mladistvý vzhed vám pomohou, abyste vypadali tak mladí, jak se cítíte.

S mládím si lidé spojují blond barvu vlasů více než kteroukoli jinou barvu. Je zjevné, že v přírodě je světlá blond barva vlasů vyhrazena pro ty nejmladší. Světlé blond vlasy s léty o několik odstínů ztmavnou. Ani světlejší vlasy však nemusí nutně fungovat jako vizuální gejzír mládí a mladší vzhled nám nevrátí. Kdy se tak stane?

Nová barva vlasů musí vypadat přirozeně, aby nám lichotila a aby nás omlazovala. Stejně jako zářivě bílé zuby působí u sedmdesátnice nepřirozeně, tak i platinová blond ztrácí své kouzlo, jak roky přibývají. Vyhýbat se ostrým kontrastům – to je základní pravidlo všech strategií proti stárnutí. Vlasy černé jako uhel, zastřižené na módní mikádo s velmi rovnou ofinou nám možná skvěle sluší ve dvaceti. Existuje věková hranice, za níž již tento styl nepůsobí skvěle, ale spíše přísně. Ve skutečnosti nás barva vlasů může omladit jedině v případě, že bude ladit s naší pleti.

Barvy pro mladistvý vzhled: Jak na to

  • Rozhodujete-li se mezi dvěma barevnými odstíny, vždy zvolte ten světlejší, pokud ovšem již nemáte vlasy v barvě střední blond nebo světlejší. Světlejší barvy lichotí pleti více než tmavší barvy.
  • Všechny odstíny popelavé blond dělají při vytváření mladistvého vzhledu hotové divy: Tento barevný odstín neutralizuje červené skvrny, zjemňuje linie obličeje a dobře se snáší s prvními šedými vlasy.
  • Také sestřih musí být přiměřený. Nejvhodnější jsou účesy, které vlasům umožňují volný pohyb a jejichž jednotlivé prameny padají do obličeje. Takový styl vytváří dojem vitality a rámuje obličej jemněji než vlasy krátké nebo pevně stažené.
  • Používejte pěnová tužidla a laky na vlasy – tak nenarušíte jemný a přirozený charakter vlasů.

Barvy pro mladistvý vzhled: Pozor na nástrahy

  • Barvení vlasů načerveno z důvodu, abyste potlačili známky stárnutí, má tři nevýhody: Zaprvé, pleť odráží červenou barvu vlasů a zvýrazňuje bledost pokožky a červené skvrny. Zadruhé, na šedé vlasy se červené pigmenty příliš dobře nenapojují. Aby se vlasy obarvily stejnoměrně, musí být barva velmi intenzivní. A konečně zatřetí, přirozené rusovlásky jsou vzácné - a vy touto volbou budete neustále upozorňovat, že se snažíte vypadat mladší.
  • Černé vlasy rámují bledou pleť velmi ostře, a mají tudíž tendenci zdůrazňovat každý detail obličeje. Černé vlasy zvýrazní každou malou vrásku.
  • Křiklavé syntetické melíry v pařížské modré či jiné podobně nápadné detaily jsou výrazem hravé a odvážné osobnosti. Nikoho však opticky neomladí. Namísto toho upozorňují na to, že si přejete vypadat mladší. Takový odvážný individualismus není pro každého.
Související články
  • Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond

    Barvení na blond

    Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond
    ...
  • Barva nebo přeliv?

    Jakou vybrat barvu

    Barva nebo přeliv?
    ...
  • Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů

    Barvení

    Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů
    ...
  • Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!

    Obarvěte si vlasy

    Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!
    ...

    Chcete vyzkoušet nový odstín vlasů, ale nejste si jistá, zda vám bude slušet? Tak nejdřív novou barvu vlasů vyzkoušejte. Ukážeme vám, jak na to!

    ...
  • Co je to Balayage?

    Stylingové a barevné trendy

    Co je to Balayage?
    ...
  • Sombré: jemná verze ombré účesu

    Stylingové a barevné trendy

    Sombré: jemná verze ombré účesu
    ...
  • Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato

    Stylingové a barevné trendy

    Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato
    ...

    Odstín růžové zlato je barva mezi růžovou a broskvovou s lehkým dotekem zlaté. Tento jemný detail barvu vlasů osvěží a rozzáří Vaši pleť. A je to hlavně skvělá barva na léto! V tomto článku se dozvíte, v čem tento barevný trend spočívá a jak jej ve vlasech vytvořit.

    ...
  • Zářivá podzimní barva: Měděná blond

    Stylingové a barevné trendy

    Zářivá podzimní barva: Měděná blond
    ...

    Chcete své vlasy rozzářit? Pak sáhněte po měděné blond. V tomto článku zjistíte, jak tohoto trendy odstínu dosáhnout a jak jej udržet krásně zářivý.

    ...
  • Pěnová barva na vlasy

    Konzultace barvy

    Pěnová barva na vlasy
    ...

    Permanentní barva na vlasy ve formě pěny? Skvělý nápad! Aplikace je jednoduchá a výsledek krásný. S pomocí několika tipů budete vy i vaše nová barva vlasů vypadat oslnivě a dokonale.

    ...
  • Dobrá – lepší – blond

    Barvení na blond

    Dobrá – lepší – blond
    ...

    Dokud je to neomrzí, budou módní návrháři a kadeřníci letos vlasy barvit a odbarvovat podle libosti. Odvážné ženy mají zcela jistě mnoho příležitostí experimentovat s novými styly.

    ...
  • Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny

    Exotické vlasové barvy

    Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny
    ...

    Ombré má svou novou verzi: Aktuálním trendem jsou vlasy v barvě želvoviny. Ukážeme vám současný oblíbený styl celebrit a vysvětlíme, jakou technikou ho dosáhnete.

    ...
  • Zrzavé vlasy s dotekem mědi

    Zrzavé vlasové barvy

    Zrzavé vlasy s dotekem mědi
    ...

    Zrzavé vlasy mohou vypadat tajemně, něžně, romanticky, mladě i svůdně. Špetka měděného nádechu dodá zrzavým vlasům královskou záři.

    ...