Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny

Dokonalý obrázek: Nový barevný trend v letním stylu přináší vlasům pohyb, hloubku a výraz. Charakteristika trendy účesu, který musíte mít: jemné přechody a malé kontrasty. Ukážeme vám současný oblíbený styl celebrit a vysvětlíme, jakým způsobem barvící technika želvovinového trendu pracuje.

Želvovina, ale jak? Nebojte se, nemusíte to ani vyslovit, úplně postačí, když ji budete nosit. Ve vlasech! Je to totiž barevný trend této sezóny. Co za tím vězí? Zeptali jsme se hvězdného stylisty Armina Morbacha: “Želvovinový trend byl pojmenován po stejnojmenném kočičím plemeni”. A ty kočky byly pojmenovány po želvím krunýři? Ano, existuje spojení mezi tvrdým krunýřem želvy a jemnou srstí kočky – protože želvovinová kočka má podobně jako želva duálně barvenou srst ve vzoru želvího krunýře. Inspirovaná nápadnou kočičkou, vychází želvovinová barva vlasů z jemných přechodů barev mezi blond a hnědou. „ Vzájemná hra tmavé a světlé by měla vypadat nenápadně, jakoby vlasy byly vystavené světlu,“ vysvětluje vlasový expert Armin Morbach. Opravdu obohacující přírůstek do kategorie "barvy na vlasy, které nám dělají radost", protože zvířecí eponym aktuálního trendu je obvykle považován za štěstí.

Vlasy ve stylu Ombrè vs. želvovinové vlasy: rozdíl

Vlasy v barvě želvoviny
Barevné srovnání: Louise Roe (vlevo) s ombré vlasy a Chrissy Teigen (vpravo) s želvovinovým trendy účesem.

Zatímco u barvení v ombré stylu je kontrast mezi světlým a tmavým záměrný a jasně zřetelný, současný želvovinový trend se silným kontrastům a náhlým změnám vyhýbá.

Louise Roe (na fotce vlevo) například nosí klasický ombré účes. Od vlasové linie dolů k uším jsou vlasy této televizní moderátorky hnědé a pak přecházejí do světlého blond odstínu. Chrissy Teigen (na fotce vpravo) si pro změnu vybrala barvu ve stylu želvoviny. Vlasy modelky mají tmavý základ a jen konečky vlasů jsou obarvené světlým odstínem. Na rozdíl od ombré stylu jsou jemné blond pramínky vidět po celé hlavě. To tvoří přirozený vzhled. Typicky želvovinové: obličej je také rámován světlými pramínky vlasů.

Pět faktů o želvovinovém trendu

1. Jemné přechody a malé kontrasty

2. Tmavá základní barva, světleji obarvené konce vlasů

3. Světlé pramínky vlasů po celé hlavě

4. Bez ofiny: melíry rámují obličej

5. Vlasy jako políbené sluncem: přírodní blond a hnědé odstíny

Želvovinové vlasy: Komu budou slušet?

Tento účes vypadá velmi přirozeně a může se přizpůsobit individuálně jakékoliv barvě vlasů, proto bude želvovinový styl slušet v podstatě každé ženě.

Vlasy v barvě želvoviny
Herečka Sarah Jessica Parker, Lucy Hale a Nikki Reed (zleva doprava) nosí želvovinový styl v tmavší verzi.

Sladění barevné směsi s vaším odstínem pleti je stejně důležité jako při jakémkoliv jiném barvení vlasů. Olivové až tmavé typy pleti by se měli vzdát blond verze a zvolit raději hnědé odstíny s odpovídajícími melíry ve zlatých, karamelových nebo mahagonových odstínech. Vzájemná hra barev se samozřejmě nejlépe vyjímá na dlouhých vlasech. Uhlazené do hladka s pěšinkou uprostřed (jako Sarah Jessica Parker) nebo vlnité s diskrétní pěšinkou na straně (jako Nikki Reed), melíry odhalují své zářivé efekty v celé své kráse. Vlnitý střih do úrovně klíčních kostí à la Lucy Hall je další skvělou volbou, pokud hledáte ležérní a celkově pohodový účes.

Vlasy v barvě želvoviny
Whitney Port dává přednost světlé verzi želvovinového účesu a umí své melíry předvést.

Různé odstíny blond mohou být použity v kombinaci se světlejším odstínem pleti. Whitney Port je důkazem, jak různorodá může být hra světlých plážových vln zapletených do pohodového účesu. Jemné želvovinové přechody barev vypadají jako vyrobené sluncem a připomínají dlouhou dovolenou u moře. Perfektní účes pro studené měsíce roku – jeden ze způsobů jak si prodloužit léto!

Želvovinové vlasy: (Balayage) technika je tím trikem!

Na rozdíl od dobře známých technik barvení melírů s použitím fólií nebo děravé čepice, se používá balayage metoda (z francouzského slova balayer, zametat, rozmetat). Barva nebo odbarvovač se aplikuje na jednotlivé pramínky různé velikosti a v různých intervalech – pouze tam, kde chcete mít melíry! Tato barvící technika vytváří jemné a přirozené efekty. A v neposlední řadě: tmavé linie odrostů není třeba řešit hned, stačí říct, že nosíte želvovinu. Pak budou všichni spokojení.

Související články
  • Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond

    Barvení na blond

    Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond
    ...
  • Barva nebo přeliv?

    Jakou vybrat barvu

    Barva nebo přeliv?
    ...
  • Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů

    Barvení

    Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů
    ...
  • Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!

    Obarvěte si vlasy

    Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!
    ...

    Chcete vyzkoušet nový odstín vlasů, ale nejste si jistá, zda vám bude slušet? Tak nejdřív novou barvu vlasů vyzkoušejte. Ukážeme vám, jak na to!

    ...
  • Co je to Balayage?

    Stylingové a barevné trendy

    Co je to Balayage?
    ...
  • Sombré: jemná verze ombré účesu

    Stylingové a barevné trendy

    Sombré: jemná verze ombré účesu
    ...
  • Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato

    Stylingové a barevné trendy

    Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato
    ...

    Odstín růžové zlato je barva mezi růžovou a broskvovou s lehkým dotekem zlaté. Tento jemný detail barvu vlasů osvěží a rozzáří Vaši pleť. A je to hlavně skvělá barva na léto! V tomto článku se dozvíte, v čem tento barevný trend spočívá a jak jej ve vlasech vytvořit.

    ...
  • Zářivá podzimní barva: Měděná blond

    Stylingové a barevné trendy

    Zářivá podzimní barva: Měděná blond
    ...

    Chcete své vlasy rozzářit? Pak sáhněte po měděné blond. V tomto článku zjistíte, jak tohoto trendy odstínu dosáhnout a jak jej udržet krásně zářivý.

    ...
  • Pěnová barva na vlasy

    Konzultace barvy

    Pěnová barva na vlasy
    ...

    Permanentní barva na vlasy ve formě pěny? Skvělý nápad! Aplikace je jednoduchá a výsledek krásný. S pomocí několika tipů budete vy i vaše nová barva vlasů vypadat oslnivě a dokonale.

    ...
  • Dobrá – lepší – blond

    Barvení na blond

    Dobrá – lepší – blond
    ...

    Dokud je to neomrzí, budou módní návrháři a kadeřníci letos vlasy barvit a odbarvovat podle libosti. Odvážné ženy mají zcela jistě mnoho příležitostí experimentovat s novými styly.

    ...
  • Zrzavé vlasy s dotekem mědi

    Zrzavé vlasové barvy

    Zrzavé vlasy s dotekem mědi
    ...

    Zrzavé vlasy mohou vypadat tajemně, něžně, romanticky, mladě i svůdně. Špetka měděného nádechu dodá zrzavým vlasům královskou záři.

    ...
  • Rusé vlasy - trend s velkým T

    Zrzavé vlasové barvy

    Rusé vlasy - trend s velkým T
    ...

    „Teď už mě nebudete přehlížet!“ Pokud vám jde právě o tohle, pravděpodobně se vám rusé vlasy líbí již delší dobu. Rusé vlasy jsou totiž nápadné a rusovlásky působí nesmírně smyslně. I letos jsou velmi módní.

    ...