Barva nebo přeliv?

Nic neudělá tak efektní změnu jako nová barva vlasů. Ale která barvící metoda je pro vás ta pravá: barva nebo přeliv? Představíme vám následující přehled, abychom vám pomohli se rozhodnout: Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma produktovými skupinami, výhody každé z nich a jaké výsledky můžete očekávat při jejich aplikaci?

Už jste si vybrali svůj nový odstín, ale stále váháte, kterou barvící metodu použít? Obecně existují dvě možnosti: barvení anebo přeliv. Jaký produkt vybrat záleží na mnoha různých faktorech. Pomůžeme vám se správnou volbou pro váš nový look:

Barva vs. přeliv na vlasy: otázka času

Představujete si něco permanentního nebo jen trochu osvěžení? Uhádli jste, cesta k vaší nové barvě vlasů je otázkou principu. Jakmile budete znát odpověď na tuto otázku, budete o velký krok blíže ke zvolení té správné barvící metody. Hlavním rozdílem mezi barvou a přelivem je skutečnost, jak dlouho nová barva ve vašich vlasech vydrží: barva je permanentní zatímco přeliv vám propůjčí nový odstín jen dočasně.

Barva vs. přeliv: jak která funguje?

Rozdíl v trvanlivosti odstínu závisí na tom, jak který typ produktu pracuje: U permanentní barvy se pigmenty dostanou do vlasové kutikuly, dovnitř vlasu. Alkalické látky, jako je například amoniak, otevřou vlasové vlákno a uvolní cestu novým pigmentům. Nová barva vlasů je pevně ukotvená a nevymývá se. Místo toho nový odstín po nějakém čase odrůstá – a u kořínků se objeví odrosty v přírodní barvě vlasů. Pravidelné dobarvování udržuje dokonalý vzhled a dlouhotrvající krásu.

Barva vs. přeliv: Použitelnost testu

Co který barvící produkt umí? Shromáždili jsme pro vás výhody těchto dvou barvících metod:

Výhody barvení:

  • Budete jako nová: získáte permanentní výsledky a můžete tak na dlouhou dobu a výrazně změnit svoji barvu vlasů. Perfektní, pokud jste pevně rozhodnutá!
  • Dostane vás ze šedé zóny: barvení umí zakrýt šedé vlasy až ze sta procent. Skutečný elixír mládí!
  • Zesvětlení: Z hnědé na blond? Žádný problém! Barvením zesvětlíte i tmavé vlasy. A to díky odbarvovacím produktům obsahujícím peroxid vodíku, který odstraní tmavý přirozený pigment z vlasů. Díky tomu si světlá barva skutečně přijde na své.

Výhody přelivu:

  • Je ideální volbou, pokud rádi experimentujete: jelikož barva zůstává ve vlasech jen dočasně, můžete zkoušet nové odstíny bez velkého riskování.
  • Jemný k vlasům: pigmenty jsou uloženy pouze na povrchu vlasu, kutikula se nemusí otevírat – nová barva jemným způsobem!
  • Vyvážený: odstín bledne rovnoměrně bez výrazných barevných rozdílů ve vlasech, žádné viditelné vystupující odrosty.
  • Extra lesk: můžete zůstat u své přirozené barvy vlasů a osvěžit ji přelivem. Vytvoříte tak dokonalý lesklý efekt.

Jak můžete vidět, obě barvící metody mají své výhody. Zda se rozhodnete pro barvu nebo přeliv záleží na tom, co chcete od své nové barvy vlasů, jakých výsledků si přejete dosáhnout.

Související články
  • Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond

    Barvení na blond

    Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond
    ...
  • Barva nebo přeliv?

    Jakou vybrat barvu

    Barva nebo přeliv?
    ...
  • Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů

    Barvení

    Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů
    ...
  • Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!

    Obarvěte si vlasy

    Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!
    ...

    Chcete vyzkoušet nový odstín vlasů, ale nejste si jistá, zda vám bude slušet? Tak nejdřív novou barvu vlasů vyzkoušejte. Ukážeme vám, jak na to!

    ...
  • Co je to Balayage?

    Stylingové a barevné trendy

    Co je to Balayage?
    ...
  • Sombré: jemná verze ombré účesu

    Stylingové a barevné trendy

    Sombré: jemná verze ombré účesu
    ...
  • Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato

    Stylingové a barevné trendy

    Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato
    ...

    Odstín růžové zlato je barva mezi růžovou a broskvovou s lehkým dotekem zlaté. Tento jemný detail barvu vlasů osvěží a rozzáří Vaši pleť. A je to hlavně skvělá barva na léto! V tomto článku se dozvíte, v čem tento barevný trend spočívá a jak jej ve vlasech vytvořit.

    ...
  • Zářivá podzimní barva: Měděná blond

    Stylingové a barevné trendy

    Zářivá podzimní barva: Měděná blond
    ...

    Chcete své vlasy rozzářit? Pak sáhněte po měděné blond. V tomto článku zjistíte, jak tohoto trendy odstínu dosáhnout a jak jej udržet krásně zářivý.

    ...
  • Pěnová barva na vlasy

    Konzultace barvy

    Pěnová barva na vlasy
    ...

    Permanentní barva na vlasy ve formě pěny? Skvělý nápad! Aplikace je jednoduchá a výsledek krásný. S pomocí několika tipů budete vy i vaše nová barva vlasů vypadat oslnivě a dokonale.

    ...
  • Dobrá – lepší – blond

    Barvení na blond

    Dobrá – lepší – blond
    ...

    Dokud je to neomrzí, budou módní návrháři a kadeřníci letos vlasy barvit a odbarvovat podle libosti. Odvážné ženy mají zcela jistě mnoho příležitostí experimentovat s novými styly.

    ...
  • Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny

    Exotické vlasové barvy

    Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny
    ...

    Ombré má svou novou verzi: Aktuálním trendem jsou vlasy v barvě želvoviny. Ukážeme vám současný oblíbený styl celebrit a vysvětlíme, jakou technikou ho dosáhnete.

    ...
  • Zrzavé vlasy s dotekem mědi

    Zrzavé vlasové barvy

    Zrzavé vlasy s dotekem mědi
    ...

    Zrzavé vlasy mohou vypadat tajemně, něžně, romanticky, mladě i svůdně. Špetka měděného nádechu dodá zrzavým vlasům královskou záři.

    ...