Skip to Content

Odbarvování původně šedých vlasů

Šedé vlasy lze nabarvit na mnoho různých odstínů, jako jsou platinová blond, středně hnědá, podzimní barvy či jakékoli jiné barvy, které se vám líbí. Jak se ale vrátit zpět ke své původní šedé či bílé barvě vlasů? Čím lépe si tento krok zpět naplánujete, tím snazší bude barvu z vlasů odstranit

Šedé vlasy
Getty
Šedé vlasy vyžadují správný sestřih.

První šediny většinu žen nechávají v klidu. Nabarví si vlasy na požadovaný odstín, středně hnědou s několika „nezvanými“ bílými melíry promění na zářivou oříškovou a více to neřeší. Přijde však čas, kdy tento postup již fungovat nebude - a jasným signálem budou odrosty. Až na příliš mnoha místech se objeví vlasy již převážně bílé a středně hnědé vlasy se stanou minulostí.

Bílé odrosty pod oříškově hnědými vlasy jsou velmi nápadné a nevypadají moc hezky. Barvu je v tom případě nutné často opravovat. Barva vlasů však není jedinou známkou prozrazující běh času – mění se také pleť a zuby. Najednou se zdá, že oříškově hnědá již tou „správnou“ barvou není. Pokud jsou vám tato zjištění povědomá, pak by promyšlený sestřih a zářivě šedé vlasy mohly působit harmoničtějším a možná dokonce mladistvějším dojmem než vlasy barvené. To je dobrý důvod, proč realitu šedých či dokonce bílých vlasů přijmout.

Správné odbarvování šedých vlasů: Šest kroků

  1. Čím drastičtěji jste předtím svoji přirozenou barvu vlasů změnili, tím více se nad strategií další přeměny budete muset zamyslet. Světlé blond pramínky lze nechat odrůst. Máte-li však všechny vlasy obarvené natmavo, měli byste se svým kadeřníkem nalézt náhradní dočasná řešení - např. nabarvení vlasů na přechodový odstín, melír nebo nový kratší sestřih.
  2. Čím delší vlasy máte, tím pečlivěji byste měli přechod k šedé či bílé barvě promyslet. V závislosti na délce vlasů může být nutné nalézt dočasná řešení - možná na celé roky. Jednou ze strategií pro hladký přechod z tmavších k šedým či bílým vlasům je aplikovat na vlasy v průběhu času postupně světlejší a světlejší barvu. V takovém případě je posledním krokem před bílými vlasy světlá blond.
  3. Čím méně umělých červených pigmentů jste předtím na vlasy použili, tím snazší bude vlasy odbarvit a přejít k šedé. Nejméně nápadný přechod k šedé či bílé barvě je ze světlé blond, zejména když si ve vlasech během tohoto přechodného období vytvoříte světlejší melír.
  4. Rovněž smývatelná barva může přechod k šedým vlasům usnadnit. Smývatelná barva překrývá šedou, takže pomáhá skrývat odrosty. Pigmentace vlasů po použití přelivu však časem vybledne.
  5. Pokud jste připraveni na radikální změnu, je pro vlasy s výraznými šedinami či bílé vlasy nejlepší volbou krátký chlapecký sestřih. Co možná nejdéle to vydržte bez barvení vlasů a poté k usnadnění barevného přechodu používejte intenzivní přelivy. Při rychlosti růstu vlasů 1 až 1,5 centimetru za měsíc se barev zbavíte a na nový účes připravíte za tři měsíce.
  6. Přechod k bílým vlasům usnadní moderní sestřih a výrazný make-up. S červeně nalíčenými rty, jasně definovaným obočím a zajímavým, přirozeně vyhlížejícím sestřihem budete působit přitažlivě a energicky.
Související články
  • Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond

    Barvení na blond

    Odbarvení a tak dále: jak se stát chytře blond
    ...
  • Barva nebo přeliv?

    Jakou vybrat barvu

    Barva nebo přeliv?
    ...
  • Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů

    Barvení

    Snadné a pěkné: domácí barvení vlasů
    ...
  • Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!

    Obarvěte si vlasy

    Vyzkoušejte barvy na vlasy. Máte z čeho vybírat!
    ...

    Chcete vyzkoušet nový odstín vlasů, ale nejste si jistá, zda vám bude slušet? Tak nejdřív novou barvu vlasů vyzkoušejte. Ukážeme vám, jak na to!

    ...
  • Co je to Balayage?

    Stylingové a barevné trendy

    Co je to Balayage?
    ...
  • Sombré: jemná verze ombré účesu

    Stylingové a barevné trendy

    Sombré: jemná verze ombré účesu
    ...
  • Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato

    Stylingové a barevné trendy

    Stylová letní barva na vlasy: Růžové zlato
    ...

    Odstín růžové zlato je barva mezi růžovou a broskvovou s lehkým dotekem zlaté. Tento jemný detail barvu vlasů osvěží a rozzáří Vaši pleť. A je to hlavně skvělá barva na léto! V tomto článku se dozvíte, v čem tento barevný trend spočívá a jak jej ve vlasech vytvořit.

    ...
  • Zářivá podzimní barva: Měděná blond

    Stylingové a barevné trendy

    Zářivá podzimní barva: Měděná blond
    ...

    Chcete své vlasy rozzářit? Pak sáhněte po měděné blond. V tomto článku zjistíte, jak tohoto trendy odstínu dosáhnout a jak jej udržet krásně zářivý.

    ...
  • Pěnová barva na vlasy

    Konzultace barvy

    Pěnová barva na vlasy
    ...

    Permanentní barva na vlasy ve formě pěny? Skvělý nápad! Aplikace je jednoduchá a výsledek krásný. S pomocí několika tipů budete vy i vaše nová barva vlasů vypadat oslnivě a dokonale.

    ...
  • Dobrá – lepší – blond

    Barvení na blond

    Dobrá – lepší – blond
    ...

    Dokud je to neomrzí, budou módní návrháři a kadeřníci letos vlasy barvit a odbarvovat podle libosti. Odvážné ženy mají zcela jistě mnoho příležitostí experimentovat s novými styly.

    ...
  • Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny

    Exotické vlasové barvy

    Mokré barvení: Vlasy v barvě želvoviny
    ...

    Ombré má svou novou verzi: Aktuálním trendem jsou vlasy v barvě želvoviny. Ukážeme vám současný oblíbený styl celebrit a vysvětlíme, jakou technikou ho dosáhnete.

    ...
  • Zrzavé vlasy s dotekem mědi

    Zrzavé vlasové barvy

    Zrzavé vlasy s dotekem mědi
    ...

    Zrzavé vlasy mohou vypadat tajemně, něžně, romanticky, mladě i svůdně. Špetka měděného nádechu dodá zrzavým vlasům královskou záři.

    ...