Vše, co muži potřebují vědět o péči o vlasy

Ať už máte krátký, cool sestřih nebo dlouhé, rozevláté vlasy, budete vypadat lépe, když budete mít vlasy dobře upravené. Zjistěte, co je při péči o mužské vlasy důležité, jaké produkty jsou na trhu k dispozici a jak se správně používají.

Času není nazbyt. Tak to alespoň vidí většina mužů, když přijde na péči o vlasy a jejich styling. Rychle umýt, vyfénovat a nagelovat. Občas se ale vyplatí vlasům věnovat trochu více času, především pokud jsou suché, vyčerpané nebo mastné. Tyto problémy se totiž dají jednoduše vyřešit – na každý typ vlasů existuje určitý přípravek. Zde Vám přinášíme jejich jednoduchý a stručný přehled.

Jak by si muži měli své vlasy správně mýt?

Jen pár snadných kroků a ty správné produkty pomohou navrátit Vašim vlasům jejich zdraví a krásu

Základem je, vybrat si správný šampon. Zeptejte se sami sebe: Jaký mám typ vlasů? A jaký tedy potřebuji šampon? Tip: Používejte šampon pro Váš typ vlasů. Pokud si nejste jistí, nechte si poradit od svého kadeřníka.

Pokud pravidelně používáte stylingové produkty, je důležité, abyste je při každém umytí z vlasů důkladně vymyli. Jemný šampon tomu může pomoct. Cítíte, že jsou Vaše vlasy tak trochu bez života? Vyzkoušejte šampon s kofeinem. Stejně jako Vám ranní káva dodá energii, kofein v šamponu podpoří krevní oběh v pokožce hlavy a zajistí, že kořínky Vašich vlasů dostanou potřebnou výživu.

Trápí Vás suchá pokožka hlavy a lupy? Po tom určitě nikdo netouží! Vyřešte tento problém rychle a spolehlivě pomocí speciálního šamponu proti lupům. Aktivní složky, jako například pyrithion zinku, bojují proti příčinám lupů (ve většině případů je to určitý druh kvasinek) a brání jejich tvorbě. Tip: I když se lupů zbavíte, šampon proti lupům používejte preventivně jednou až dvakrát týdně i nadále.

Příčiny mastných vlasů u mužů

Mastné vlasy mají často několik příčin: výživa, časté zajíždění rukou do vlasů a geny. Všechny tyto faktory zvyšují riziko přílišného maštění vlasů. Příliš aktivní mazové žlázy zkrotíte pomocí speciálního šamponu bez silikonu pro mastné vlasy. Tento šampon obsahuje tenzidy, které důkladně odmastí a vyčistí pokožku hlavy a adstringentní přísady, které zúží mazové žlázy a omezí tak nadměrnou tvorbu kožního mazu. Tip: Šampony na mastné vlasy nepoužívejte každý den. Dvakrát až třikrát týdně úplně stačí. Ostatní dny používejte jemný hydratační šampon bez olejů.

Péče o mužské vlasy: pět povinných produktů

Dlouhé vlasy vyžadují zvláštní péči.

Co můžete pro své vlasy udělat kromě používání správného šamponu? Tyto přípravky jsou naprosto zásadní:

  1. Balzám
    Říkáte si, že šampon přece stačí? Zvažte ale i používání balzámu (zvláště pokud máte dlouhé vlasy). Balzám Vašim vlasům totiž dodá ochrannou vrstvu, která jejich zhrubělému povrchu poskytne tenký ochranný film. Balzám také dodá vlasům potřebné živiny. Budou se pak snáze rozčesávat, tvarovat do účesu a celkově zkrotnou. Tip: Muži s velmi krátkými vlasy balzám používat nemusejí. Muži s delšími vlasy by to však měli zvážit.

  2. Vlasová péče pro dlouhovlasé muže
    Své dlouhé vlasy udržíte zdravé a lesklé tak, že budete jednou týdně používat vlasovou péči. Vmasírujte ji do vlasů a nechte ji pět až deset minut působit. Pak jen důkladně opláchněte. Spěcháte? Pak sáhněte po bezoplachovém produktu.

  3. Vlasové tonikum
    Toužíte po větším objemu? Vyzkoušejte vlasové tonikum. Tento přípravek se většinou skládá z tekutých výtažků z bylinek. A k čemu je to dobré? Tonikum pomáhá vlasům regenerovat od kořínků až ke konečkům a podporuje krevní oběh. Výsledkem je tedy zdravá pokožka hlavy a silné, lesklé vlasy.

  4. Pudr pro objem nebo suchý šampon
    Další možností pro okamžité zvýšení objemu delších vlasů je suchý šampon. Ten se nasprejuje ke kořínkům, vmasíruje do vlasů a vyčeše. Místo suchého šamponu ale můžete zkusit i speciální pudr na zvýšení objemu. Ten také naneste ke kořínkům a promasírujte konečky prstů.

  5. Nezapomeňte na své vousy!
    Speciální péči potřebují nejen vlasy ale také vousy. Jemný šampon zajistí, že Vaše vousy zůstanou čisté, ale nevysuší je. Vousy si myjte jednou za dva až tři dny, abyste z nich dostali nashromážděnou nečistotu. Po umytí použijte olej na vousy. Ten je přirozeně zvláční a poskytne jim potřebnou hydrataci díky základním i esenciálním olejům. Olej na vousy navíc prospěje i Vaší pokožce.

Pár dalších tipů a triků pro muže

  • Ani ty nejlepší produkty na světě Vám nepomohou, pokud je opláchnete příliš brzy. Ujistěte se tedy, že přípravky necháte dostatečně dlouho působit. Nezapomeňte, že při čekání si můžete vyčistit zuby nebo se oholit.
  • Šampon, balzám i vlasovou péči důkladně opláchněte. Zbytky produktů se mohou nahromadit, zatížit Vaše vlasy a způsobit, že budou vypadat mastné.
  • Nemyjte si vlasy horkou vodou, ta je totiž může vysušit. Vlažná voda je nejlepší. A pokud si na to troufnete, opláchněte si je na závěr studenou, dodáte jim tím zářivý lesk.
Související články
  • Co dělat s mastnými vlasy?

    Mastné vlasy

    Co dělat s mastnými vlasy?
    ...

    Příčinou mastných vlasů je nadměrná tvorba mazu. Je to nemoc nebo jen kosmetický problém? Nevadí, mastné vlasy jsou zhoršením. Získejte odbornou pomoc pro správnou léčbu.

    ...
  • Snadné rozčesávání po mytí vlasů

    Vlasový kondicionér

    Snadné rozčesávání po mytí vlasů
    ...

    Prozradíme vám jednoduché tipy, jak udržet své vlasy po každém umytí poddajné a nezacuchané.

    ...
  • První pomoc pro jemné vlasy

    Jemné vlasy

    První pomoc pro jemné vlasy
    ...
  • Péče o krásné lesklé vlasy

    Krásné vlasy

    Péče o krásné lesklé vlasy
    ...

    Překrásné lesklé vlasy již nejsou výsadou žen z reklam na šampony. Lesk vašim vlasům dodáme i my a naše produkty.

    ...
  • Vaše kudrnaté vlasy sklidí největší úspěch

    Krásné vlasy

    Vaše kudrnaté vlasy sklidí největší úspěch
    ...

    Lokny jsou překrásné, správně pečujete. Víte, co všechno můžete udělat, aby vaše vlny byly ještě půvabnější?

    ...
  • Naprosté potěšení: Vlasová péče s vůní

    Krásné vlasy

    Naprosté potěšení: Vlasová péče s vůní
    ...

    Kosmetická a wellness ošetření jsou si blízká. Používejte přípravky pro péči o vlasy s exotickými vůněmi k vytvoření okamžiků čirého ​​potěšení.

    ...
  • Více objemu pro vaše vlasy

    Foukání

    Více objemu pro vaše vlasy
    ...

    Téměř všichni chceme mít více vlasů a plnější účes. S trochou znalostí si však mohou krásné účesy vytvořit i ti, co mají vlasy jemné a rovné. Pokud chcete mít objemnější účes, stačí dodržovat jednoduché pravidlo. Méně (přípravku) je někdy více!

    ...
  • Mastná pokožka hlavy a suché konečky vlasů

    Mastné vlasy

    Mastná pokožka hlavy a suché konečky vlasů
    ...

    Konečky vlasů vypadají suše a volají po péči, ale pokožka hlavy potřebuje umýt. Připomíná vám to Vaše vlasy? Máme pro Vás řešení!

    ...
  • Správné mytí vlasů

    Šamponování

    Správné mytí vlasů
    ...

    Připravte se na správné mytí vlasů. Podívejte se, jak si můžete vylepšit svůj zažitý způsob mytí vlasů šamponem.

    ...
  • Slovník ingrediencí vlasové péče

    Vlasový šampon

    Slovník ingrediencí vlasové péče
    ...

    Chcete-li mít vlasy hladší, používejte jojobový olej. Lesk vašim vlasům dodají hedvábné proteiny. Ingredience obsažené v našich produktech vlasové péče a stylingových produktech mohou být vašim vlasům velmi prospěšné. Čtěte dále a dozvíte se o jednotlivých přísadách mnoho zajímavého.

    ...
  • Lecitin: pro zářivé a poddajné vlasy

    Vlasový šampon

    Lecitin: pro zářivé a poddajné vlasy
    ...

    Lecitin má příznivý vliv na suché a lámavé vlasy. Přečtěte si o lecitinu a jeho použití ve vlasové péči.

    ...
  • Jak najít ten správný šampon

    Vlasový šampon

    Jak najít ten správný šampon
    ...