Skip to Content

Vlasová maska: intenzivní pečující program

Naše vlasy jsou vystavovány mnohému: každodenní styling, utažené účesy, barvení a přílišné horko nebo chlad klade na naše lokny velké nároky. Zázraky na počkání: vlasová maska! Co vlastně tento ceněný pečující produkt umí, kdy a jak se používá? Dáme vám pár informací.

„Jak se staráte o své vlasy?“ Otázka, kterou asi každý pravděpodobně již někdy dříve slyšel od svého kadeřníka. V následující konverzaci se jistě alespoň jednou objevil termín vlasová péče nebo maska na vlasy. Možná už jste někdy dříve sama uznala, že tato dodatečná péče dokáže s vlasy zvláštní divy anebo prostě důvěřujete svému kadeřníkovi, který rozhodně navrhuje, abyste ji vyzkoušela.

Ale o čem je vlastně ten zázrak, o kterém všichni vlasoví profesionálové, kadeřníci a lidé s dlouhými vlasy sní a přísahají na něj?

Co je to vlasová maska?

Maska na vlasy je intenzívní pečující krém, který se nanáší nebo vmasíruje do vlhkých vlasů po umytí a po uplynutí doby působení se opět z vlasů oplachuje. Kombinace aktivních ingrediencí se liší v závislosti na výkonu produktu. Většina masek regeneruje poškození vnitřní a vnější vlasové struktury, dodává vlasům dávku vlhkosti a obsahuje rostlinné oleje (jako například arganový, z meruňkových jader, jojoby nebo mandlový olej), stejně jako bohaté proteiny a vitamíny.

Proč maska na vlasy?

Maska je třešničkou na dortu, pokud jde o celkovou péči a hýčkání vlasů. Tajemstvím je intenzívní a dlouhotrvající efektivita. Díky regenerujícím složkám budou rovné vlasy zářivé a silné, kudrnaté vlasy znovu získají svůj pohyb. Výsledek můžete vidět okamžitě po opláchnutí masky: vlasy se o poznání lépe rozčesávají a hned jsou o mnoho pružnější. 

Rozdíl mezi maskou a kúrou?

Pokud se divíte, jaký může být rozdíl mezi vlasovou kúrou a vlasovou maskou, máme pro vás odpověď: masky obvykle obsahují větší podíl olejů, které dodávají vlasům více vlhkosti. Ale rozdíl ve srovnání s kúrami je tak mizivý, že nestojí ani za to oba termíny definovat. Oba typy produktů nabízené na trhu slibují prakticky stejný efekt. Oba představují zvláštní kategorii pečujících produktů určených k pravidelnému používání, s podobným složením obohaceným o hodnotné pečující ingredience. Pokud jde o intenzitu a účinnost, mohou existovat mezi vlasovými kúrami a maskami drobné rozdíly.

Jak často mám používat masku na vlasy?

Zvolte zdravou zlatou střední cestu: vlasové masky by se neměly používat příliš často, protože by vlasy díky hutným ingrediencím a nadbytečné péči byly zbytečně příliš zatěžovány. Pokud chcete docílit trvalého efektu, používejte tento pečující produkt pravidelně. Naše doporučení zní: perfektní dávka je jednou nebo dvakrát do týdne.

1. Vlasy umyjte jako obvykle a pak ručníkem trochu vysušte.

2. Masku naneste na vlhké vlasy a nechte působit po dobu přibližně 5-10 minut.

Tip: Ideální je masku nanést s pomocí hřebene se širokými zuby a pak si kolem hlavy omotat ručník. Teplo pomůže aktivovat ingredience a maska je tak účinnější.

3. Vlasy pořádně opláchněte pod tekoucí vlažnou vodou.

Související články
  • Co dělat s mastnými vlasy?

    Mastné vlasy

    Co dělat s mastnými vlasy?
    ...

    Příčinou mastných vlasů je nadměrná tvorba mazu. Je to nemoc nebo jen kosmetický problém? Nevadí, mastné vlasy jsou zhoršením. Získejte odbornou pomoc pro správnou léčbu.

    ...
  • Snadné rozčesávání po mytí vlasů

    Vlasový kondicionér

    Snadné rozčesávání po mytí vlasů
    ...

    Prozradíme vám jednoduché tipy, jak udržet své vlasy po každém umytí poddajné a nezacuchané.

    ...
  • První pomoc pro jemné vlasy

    Jemné vlasy

    První pomoc pro jemné vlasy
    ...
  • Keratin – Zázračná péče zevnitř navenek

    Ochrana

    Keratin – Zázračná péče zevnitř navenek
    ...

    Co je keratin a jakou roli sehrává v péči o vlasy? Prozradíme vám, jak díky němu získáte silnější a zdravější prameny!

    ...
  • Produkty vlasové péče pro kudrnaté vlasy

    Krásné vlasy

    Produkty vlasové péče pro kudrnaté vlasy
    ...

    Speciální produkty vlasové péče pro vlnité vlasy promění Vaše kudrny v nádhernou a stylovou ozdobu.

    ...
  • Efektivní péče o vlasy

    Krásné vlasy

    Efektivní péče o vlasy
    ...
  • Hloubkové čištění: Detox pro vaše vlasy

    Krásné vlasy

    Hloubkové čištění: Detox pro vaše vlasy
    ...
  • Silikon v produktech vlasové péče

    Krásné vlasy

    Silikon v produktech vlasové péče
    ...

    Zda jsou pro vás vhodné vlasové přípravky s obsahem silikonu, záleží na typu vlasů, které máte a na účesu, který byste ráda měla.

    ...
  • Péče o dlouhé vlasy

    Krásné vlasy

    Péče o dlouhé vlasy
    ...

    Vlasy sahající k ramenům rostly nejméně tři roky a za tu dobu vydržely 300 mytí šamponem. Správná péče je proto zásadní. Pro vaše dlouhé vlasy máme devět skvělých tipů.

    ...
  • BB krém na vlasy

    Krásné vlasy

    BB krém na vlasy
    ...
  • Jak mít zdravé vlasy

    Krásné vlasy

    Jak mít zdravé vlasy
    ...

    Ukážeme vám, jak mít zdravější vlasy. Pomáhá například používat suchý šampon místo každodenního mytí vlasů.

    ...
  • Glossing: zázračná zářivá vlasová kúra

    Krásné vlasy

    Glossing: zázračná zářivá vlasová kúra
    ...