Skip to Content

Muži, kteří nosí dlouhé vlasy

Čas od času muži rádi změní svůj účes. Existuje mnoho střihů, které je možné vyzkoušet. Poté, co zkusí všechny střihy od konzervativních po superkrátké, je čas na změnu v podobě dlouhých vlasů. Existují nějaké předpoklady pro muže nosící dlouhé vlasy? Jaký efekt mají dlouhé vlasy, mají je ženy rády a jaké jsou nejlepší střihy? Ukážeme Vám několik známých dlouhovlasých mužů a pomůžeme Vám se rozhodnout, zda jsou dlouhé vlasy dobrou volbou právě pro Vás.

Dlouhovlasí muži vyčnívají z jakéhokoliv davu. Muži mají své vlastní důvody, proč si nechat narůst dlouhé vlasy. Jedním velmi pragmatickým důvodem je se vyhnout kadeřníkovi. Krátké vlasy potřebují často zastřihnout, a proto znamenají časté návštěvy kadeřnického salonu. Nicméně dlouhovlasí muži jsou docela připraveni vybočovat z davu a mít svůj vlastní styl. Dlouhovlasého muže nikdo nepřehlédne. O tom není pochyb.

Vlastnosti a schopnosti, které dlouhovlasí muži musí mít

Muž, který se rozhodne mít dlouhé vlasy, potřebuje mít dostatečně husté vlasy a trpělivost – a navíc osobní předpoklady. Obzvlášť složitá bývá přechodná fáze, kdy vlasy ještě nejsou dost dlouhé na to, aby se daly za ucho. V této fázi vlasy nevypadají dobře a ani z nich není dobrý pocit. Může pomoci jedině žehlička a baseballová kšiltovka.

Muži potřebují dávku odvahy, aby si nechali narůst dlouhé vlasy. Dlouhovlasí muži přitahují jak obdiv, tak i méně příjemné pohledy. Nosit dlouhou hřívu proto vyžaduje také dostatek sebevědomí. Jak jsme už zdůraznili výše, ne každý muž má vše, co je třeba k nošení dlouhých vlasů.

Dlouhovlasí muži a kulturní očekávání

Dlouhovlasí muži vyčnívají a už jen z tohoto důvodu si mnoho lidí z jejich okolí vytvoří svůj vlastní názor na dlouhé vlasy u mužů. Dlouhovlasí muži jsou často považováni za rebely (neposlušné a neochotné se podřídit společenským normám), za umělce (nekonvenční, jejichž druhou přirozeností je se odlišovat), za intelektuály (poměrně zmatení a nestarající se o takové zbytečnosti jako jsou vlasy), za excentriky (upoutat pozornost je pro ně vším), za volnomyšlenkáře (užívají si života natolik, že nemají čas na péči o své vlasy) nebo prostě za pěkné chlapce (s jemnými nebo afektovanými způsoby). Ať je asociace jakákoliv, dlouhovlasí muži jsou záhadní a často se chovají temperamentně. Někteří muži dokonce s dlouhými vlasy omládnou.

Přitahují dlouhovlasí muži ženy?

Reakce jsou smíšené. Není tak těžké porozumět smyslnému zážitku, když se dotýkáte hedvábných dlouhých vlasů muže. Zatímco muži vždy milovali dlouhovlasé ženy, pro mnoho žen není jednoduché přijmout partnera s dlouhými vlasy. Skutečnost, že on by měl delší vlasy než ona, je v naší kultuře stále nezvyklá.

Účesy pro dlouhovlasé muže

Pokud vyznáváte nedbalou eleganci, vlasy muže by neměly nikdy vypadat čerstvě vyfoukané. Muži by proto měli raději své dlouhé nechat volně uschnout na vzduchu. V každém případě je to i pro vlasy zdravější. K rozčesání vlasů postačí prsty. Jednotlivé prameny vlasů se pak mohou zvýraznit za použití vosku.

Hřeben a gel by měly počkat na zvláštní slavnostní události a party. Tehdy můžete rozdělit své vlasy na pěšinku, hřebenem je ulíznout k hlavě a dát za uši. Pokud tento styl není zrovna pro Vás, nebojte se. Pohodový rozcuch se k Vašemu obleku bude také dobře hodit.

Muži s poněkud ženskými rysy ve tváři si rádi nechávají k dlouhým vlasům narůst vousy. Ať si necháte narůst třídenní stylové strniště nebo dlouhý plnovous, vousy Vám jistě dodají požadovaný mužný vzhled. Pokud si rádi vlasy stahujete do gumičky, pak je téměř nutností si pro mužnější vzhled vousy pořídit.

Dlouhé vlasy mohou překážet při sportu a dalších aktivitách. Jednoduše použijte tenkou gumičku kolem hlavy, aby vlasy držely dozadu anebo vlasy sepněte do ohonu.

Ať už je Váš styl jakýkoliv, vlasy potřebují řádnou péči. Ležérní neznamená to samé jako zanedbaný. Jednoduše si umyjte vlasy dvakrát týdně vlažnou vodou. Jednou týdně použijte kúru na vlasy. Pokud potřebujete podpořit lesk svých vlasů, použijte speciální vlasové přípravky na podporu lesku.

Zveme Vás na prohlídku do naší galerie, kde najdete prominentní dlouhovlasé muže. Třeba si zde vyberete svůj nový účes.  

Související články
  • Účesy pro dlouhé vlasy

    Dlouhé vlasy

    Účesy pro dlouhé vlasy
    ...
  • Copánky: roztomilé, praktické a univerzální

    Spletené vlasy

    Copánky: roztomilé, praktické a univerzální
    ...

    Copánky vypadají prostě skvěle, jsou moderní a ve vlasech vydrží, ať budete dělat cokoliv. Ale jaké máte při zaplétání vlasů možnosti? A jaký cop Vám bude slušet nejvíc? Čtěte dál a dozvíte se vše, co o copáncích potřebujete vědět.

    ...
  • Větší objem v zadní části hlavy

    Šik účesy

    Větší objem v zadní části hlavy
    ...

    Nezapomeňte na objem! Vlasy v zadní části hlavy by měly mít dostatečný objem bez ohledu na účes. Ale jak vlasy natupírovat abyste si na temeni hlavy nevytvořili legrační hnízdo? Prozradíme vám pět tipů pro plnější účes.

    ...
  • Jak na dokonalý sestřih

    Tipy a triky

    Jak na dokonalý sestřih
    ...
  • Jak vytvořit rozcuchaný účes

    Tipy a triky

    Jak vytvořit rozcuchaný účes
    ...

    Sáhněte po vhodných stylingových produktech, o ostatní se už postarají vaše šikovné prsty. Půvab aktuálních účesů je v jejich nedokonalosti!

    ...
  • Stylingové produkty

    Pudr na vlasy

    Stylingové produkty
    ...

    Jak se v záplavě stále nových stylingových produktů na trhu neztratit? Dáváte přednost spreji nebo laku na vlasy, gelu nebo vosku, vodě, toniku či pěnovému tužidlu? A kromě toho – jak všechny ty stylingové produkty správně používat? I na tyto otázky vám rádi odpovíme.

    ...
  • Páže – elegantní, nadčasový účes

    Krátké vlasy

    Páže – elegantní, nadčasový účes
    ...

    Páže je jedním z klasických účesů. Je nadčasový a v současné době opravdu trendy. A navíc působí velmi sebevědomě. V tomto článku se o tomto střihu dozvíte vše, včetně toho, jestli Vám bude slušet.

    ...
  • Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté

    Krátké vlasy

    Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté
    ...

    Už jste si vybraly délku, střih a styling pro svůj nový krátký účes? Nechte se inspirovat slavnými kráskami, kterým krátký styl mimořádně sluší!

    ...
  • Odvážně krátké sestřihy

    Krátké vlasy

    Odvážně krátké sestřihy
    ...

    Ostříhat si dlouhé vlasy nakrátko vyžaduje určitou dávku odvahy. Jakmile k tomu jednou dojde, trvá náprava dlouhé měsíce. My vám prozradíme všechno, co byste o krátkých sestřizích a stylingu měli vědět. Naše obrázky celebrit, ukazující vzhled před a po ostříhání dlouhých vlasů vám ukážou, jak senzačně a krásně mohou krátké vlasy vypadat.

    ...
  • Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů

    Krátké vlasy

    Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů
    ...

    Zjistěte více o prodlužování vlasů, jeho výhodách a podívejte se na celebrity, které si vlasy nechaly prodloužit.

    ...
  • Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy

    Copy

    Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy
    ...
  • Falešné mikádo

    Mikádo

    Falešné mikádo
    ...

    Nepotřebujete nůžky, abyste vypadala, že jste si dlouhé vlasy ostříhala na krátko. Díky falešnému mikádu snadno a překvapivě osvěžíte svůj vzhled.

    ...