Skip to Content

Účesy pro dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy Rapunzel bez svěžích stylingových nápadů? Pokud je to váš případ, nechte své vlasy propadnout třem trendy účesům: plážové vlny, uzel na vrchu hlavy a částečně sepnuté vlasy. Prozradíme, kdy se vám tyto žhavé účesy budou hodit a jak je snadno můžete sami vytvořit – krok za krokem

1. Plážové vlny

Snadné, přirozené, ležérní. Jemně neučesané vlny dlouhým vlasům sluší, protože vypadají plnější a v kombinaci s pěšinkou uprostřed propůjčí účesu dokonale nedokonalý francouzský šarm. A to nejlepší na tom je, že díky své ležérní přirozenosti jsou dostatečně elegantní jak do práce, tak na večírek. Nehledě na to, že vám plážové vlny budou vždy připomínat vaši dovolenou. A to i v zimě!

Návod na účes

1. Do ručníkem vysušených vlasů vpracujte pěnu ve velikosti lískového oříšku. Pak vytvořte pěšinku uprostřed a vlasy vyfoukejte.

2. Naneste na vlasy sprej na ochranu před teplem a pak je rozdělte do tří sekcí o stejné velikosti a dočasně je zajistěte gumičkou nebo skřipcem.

3. Začněte s první sekcí: sundejte skřipec a pak pramen po prameni natáčejte kolem předem nahřáté kulmy.

4. Pozor: Nezačínejte vlasy natáček od spodu nebo od konečků vlasů. Místo toho začněte nahoře a pramen natáčejte kolem kulmy. Konce vlasů vynechejte, aby působily přirozeně.

5. Trik: Nenechávejte kulmu na vlasech příliš dlouho, nakonec chcete mít vlasy vlnité, ne kudrnaté.

6. Opakujte to samé s dalšími dvěma sekcemi a pak nechte vlasy vychladnout.

7. Vlasy svými prsty pročešte, aby se vlny uvolnily.

8. K získání typického plážového účesu aplikujte nakonec slaný sprej a pak vlasy opatrně promačkejte.

2. Uzel na vrcholu

Getty Images
Ležérní účes s vysoko sepnutými vlasy do drdolu bylo možné vidět na módních přehlídkách (zde u značky Judy Wu).

Někdy zkrátka pospícháte! I když je vaše XL hříva krásná, v rámci každodenního shonu často prostě jen potřebujete rychle, snadno a jednoduše stáhnout vlasy dozadu. Ale co takhle nový směr? Uzel na vrcholu hlavy, který patří k těm nejžhavějším účesům sezóny, trčí směrem vzhůru. Extrémně vysoko posazený drdol v mírně rozcuchaném účesu je obzvlášť pohodový a okamžitě elegantní. A opravdu snadno se vytvoří:

Návod na účes:

1. Do ručníkem vysušených vlasů vpracujte pěnu ve velikosti tenisového míčku, aby vlasy dobře držely a pak je vyfoukejte.

2. Vlasy učešte kartáčem dozadu a vytvořte vysoko posazený culík, který zajistíte gumičkou.

3. Abyste vytvořili ležérní dojem, culík trochu uvolněte.

4. Jako poslední krok stočte culík do drdolu a zajistěte další gumičkou nebo sponkami. Hlavně v pohodě!

3. Částečně sepnuté vlasy

Fairchild Archive
Velice poutavé: účesy s částečně sepnutými vlasy jsou jako stvořené pro dlouhé vlasy – a dlouhé noci.

Od stylové večere až po bouřlivou noc v klubu – částečně sepnuté vlasy jsou ideálním společníkem pro vzrušující večerní hodiny. S částečně napůl nagelovanými vlasy sčeasnými dozadu budete vypadat elegantně, sexy a extravagantně, vše v jednom. Abyste udrželi čistou eleganci tohoto účesu, stačí si zapamatovat krédo našeho vlasového experta Armina Morbacha: „Styling: ano. Tretky: Ne!“ Omezte trendy účes na několik šikovně umístěných pinetek a volných vln v rozpuštěných délkách.

Návod na účes:

1. Naneste do vlasů dávku pěny od vlasové linie a vyfoukejte směrem z obličeje.

2. Vlasový gel si dejte na prsty a pak naneste na vlasy od vlasové linie dozadu ke krku. K rovnoměrnému nanesení je ideální použít hřeben s jemnými zuby.

3. Do délek vlasů vmačkejte slaný sprej, abyste jim dodali výraznou, jemně vlnitou strukturu.

4. Účes zajistěte lakem na vlasy a vrchní část vlasů, které jste předtím nagelovali, zajistěte sponkami vzadu na hlavě. V ideálním případě přesně tam, kde mokrý účes přechází v nenagelované délky vlasů.

Související články
  • Účesy pro dlouhé vlasy

    Dlouhé vlasy

    Účesy pro dlouhé vlasy
    ...
  • Copánky: roztomilé, praktické a univerzální

    Spletené vlasy

    Copánky: roztomilé, praktické a univerzální
    ...

    Copánky vypadají prostě skvěle, jsou moderní a ve vlasech vydrží, ať budete dělat cokoliv. Ale jaké máte při zaplétání vlasů možnosti? A jaký cop Vám bude slušet nejvíc? Čtěte dál a dozvíte se vše, co o copáncích potřebujete vědět.

    ...
  • Větší objem v zadní části hlavy

    Šik účesy

    Větší objem v zadní části hlavy
    ...

    Nezapomeňte na objem! Vlasy v zadní části hlavy by měly mít dostatečný objem bez ohledu na účes. Ale jak vlasy natupírovat abyste si na temeni hlavy nevytvořili legrační hnízdo? Prozradíme vám pět tipů pro plnější účes.

    ...
  • Jak na dokonalý sestřih

    Tipy a triky

    Jak na dokonalý sestřih
    ...
  • Jak vytvořit rozcuchaný účes

    Tipy a triky

    Jak vytvořit rozcuchaný účes
    ...

    Sáhněte po vhodných stylingových produktech, o ostatní se už postarají vaše šikovné prsty. Půvab aktuálních účesů je v jejich nedokonalosti!

    ...
  • Stylingové produkty

    Pudr na vlasy

    Stylingové produkty
    ...

    Jak se v záplavě stále nových stylingových produktů na trhu neztratit? Dáváte přednost spreji nebo laku na vlasy, gelu nebo vosku, vodě, toniku či pěnovému tužidlu? A kromě toho – jak všechny ty stylingové produkty správně používat? I na tyto otázky vám rádi odpovíme.

    ...
  • Páže – elegantní, nadčasový účes

    Krátké vlasy

    Páže – elegantní, nadčasový účes
    ...

    Páže je jedním z klasických účesů. Je nadčasový a v současné době opravdu trendy. A navíc působí velmi sebevědomě. V tomto článku se o tomto střihu dozvíte vše, včetně toho, jestli Vám bude slušet.

    ...
  • Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté

    Krátké vlasy

    Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté
    ...

    Už jste si vybraly délku, střih a styling pro svůj nový krátký účes? Nechte se inspirovat slavnými kráskami, kterým krátký styl mimořádně sluší!

    ...
  • Odvážně krátké sestřihy

    Krátké vlasy

    Odvážně krátké sestřihy
    ...

    Ostříhat si dlouhé vlasy nakrátko vyžaduje určitou dávku odvahy. Jakmile k tomu jednou dojde, trvá náprava dlouhé měsíce. My vám prozradíme všechno, co byste o krátkých sestřizích a stylingu měli vědět. Naše obrázky celebrit, ukazující vzhled před a po ostříhání dlouhých vlasů vám ukážou, jak senzačně a krásně mohou krátké vlasy vypadat.

    ...
  • Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů

    Krátké vlasy

    Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů
    ...

    Zjistěte více o prodlužování vlasů, jeho výhodách a podívejte se na celebrity, které si vlasy nechaly prodloužit.

    ...
  • Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy

    Copy

    Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy
    ...
  • Falešné mikádo

    Mikádo

    Falešné mikádo
    ...

    Nepotřebujete nůžky, abyste vypadala, že jste si dlouhé vlasy ostříhala na krátko. Díky falešnému mikádu snadno a překvapivě osvěžíte svůj vzhled.

    ...