Styling kudrnatých vlasů: rovné vlasy nahoře a kudrnaté konce

Přistihli jsme Christinu Hendricks a modelky na přehlídce Bottega Veneta s krásnými retro účesy – rovné vlasy na vrcholu hlavy a na úrovni uší začínající vlny nebo kadeře nenuceně splývající dolů. Ukážeme vám, jak vytvořit vlastní verzi tohoto retro účesu a navrhneme vhodný make-up, který bude ladit se stylem retro kudrn.

Uhlazené vlasy na vrcholu hlavy, které se mění ve vlny nebo kudrny – takové účesy mohou být romantické i divoké. Kudrny a vlny mohou být rozčesané nebo strukturované (viz. kudrny Christiny Hendricks nahoře). Pokud máte chuť opravdu zaujmout, můžete také kudrny natupírovat a nadýchat jako modelky dole na fotkách. Vlasy mohou být rozděleny náhodnou pěšinkou, nebo přímou linií po straně nebo uprostřed. Vlasy nad čelem mohou být sčesané ke straně a přichycené sponkou, nebo můžete nechat ležérně vyklouznout několik pramínků do obličeje.

Retro kudrny na přehlídkových molech

Modelky pro Bottega Veneta předvedli na přehlídkovém mole nové retro kadeře v hnědé, rudé a blond. Retro účes doplnili světlou rezavě červenou rtěnkou. Řasenka a oční linky jsou ponechány v jemných odstínech hnědé.

Výrazné účesy jistě přitahují pozornost. Kontrast mezi rovnými vlasy na vrcholu hlavy a nadýchanými konečky vlasů propůjčuje této hravé a stále elegantní verzi účesu ze 40. let zajímavou přitažlivost. Modelky si vybraly pěšinku hluboko na straně, což přináší celému vzhledu prvek přísnosti. Vlasy nad čelem byly sčesány podél vlasové linie a uchyceny sponkou na opačné straně. Mnoho maminek češe vlasy svých malých holčiček podobným způsobem. Holčičí prvky účesu kontrastují s přísnou pěšinkou na straně a zjemňují celý vzhled.

Jak vytvořit kudrnatý účes v retro stylu

Abyste mohla vytvořit účes ve stylu 40. let s rovnými vlasy nahoře a kudrnami dole, měla byste mít vlasy alespoň po ramena.

1. Po umytí šamponem vlasy vyfoukejte a vytvořte na straně rovnou pěšinku.

2. Před narovnáváním vlasů použijte přípravek na ochranu před teplem. Vlasy nad čelem a vrchu hlavy s pomocí žehličky narovnejte. Postupujte po malých pramíncích, které žehlete jen do úrovně uší.

3. Vlasy jemně navlhčete a použijte natáčky s malým průměrem k natáčení jednotlivých pramínků vlasů od úrovně uší dolů, pak vlasy vyfoukejte. K vytvoření malých kudrn můžete také použít kulmu.

4. Vytvořené kudrny svými prsty oddělte od sebe, abyste vytvořila objemný, chcete-li výstřední účes.

5. Nakonec vlasy vpředu nad čelem přichyťte sponkou na opačné straně než je pěšinka. Použijte dostatečné množství laku na vlasy, abyste objemný účes silně zafixovala.

Související články
  • Účesy pro dlouhé vlasy

    Dlouhé vlasy

    Účesy pro dlouhé vlasy
    ...
  • Copánky: roztomilé, praktické a univerzální

    Spletené vlasy

    Copánky: roztomilé, praktické a univerzální
    ...

    Copánky vypadají prostě skvěle, jsou moderní a ve vlasech vydrží, ať budete dělat cokoliv. Ale jaké máte při zaplétání vlasů možnosti? A jaký cop Vám bude slušet nejvíc? Čtěte dál a dozvíte se vše, co o copáncích potřebujete vědět.

    ...
  • Větší objem v zadní části hlavy

    Šik účesy

    Větší objem v zadní části hlavy
    ...

    Nezapomeňte na objem! Vlasy v zadní části hlavy by měly mít dostatečný objem bez ohledu na účes. Ale jak vlasy natupírovat abyste si na temeni hlavy nevytvořili legrační hnízdo? Prozradíme vám pět tipů pro plnější účes.

    ...
  • Jak na dokonalý sestřih

    Tipy a triky

    Jak na dokonalý sestřih
    ...
  • Jak vytvořit rozcuchaný účes

    Tipy a triky

    Jak vytvořit rozcuchaný účes
    ...

    Sáhněte po vhodných stylingových produktech, o ostatní se už postarají vaše šikovné prsty. Půvab aktuálních účesů je v jejich nedokonalosti!

    ...
  • Stylingové produkty

    Pudr na vlasy

    Stylingové produkty
    ...

    Jak se v záplavě stále nových stylingových produktů na trhu neztratit? Dáváte přednost spreji nebo laku na vlasy, gelu nebo vosku, vodě, toniku či pěnovému tužidlu? A kromě toho – jak všechny ty stylingové produkty správně používat? I na tyto otázky vám rádi odpovíme.

    ...
  • Páže – elegantní, nadčasový účes

    Krátké vlasy

    Páže – elegantní, nadčasový účes
    ...

    Páže je jedním z klasických účesů. Je nadčasový a v současné době opravdu trendy. A navíc působí velmi sebevědomě. V tomto článku se o tomto střihu dozvíte vše, včetně toho, jestli Vám bude slušet.

    ...
  • Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté

    Krátké vlasy

    Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté
    ...

    Už jste si vybraly délku, střih a styling pro svůj nový krátký účes? Nechte se inspirovat slavnými kráskami, kterým krátký styl mimořádně sluší!

    ...
  • Odvážně krátké sestřihy

    Krátké vlasy

    Odvážně krátké sestřihy
    ...

    Ostříhat si dlouhé vlasy nakrátko vyžaduje určitou dávku odvahy. Jakmile k tomu jednou dojde, trvá náprava dlouhé měsíce. My vám prozradíme všechno, co byste o krátkých sestřizích a stylingu měli vědět. Naše obrázky celebrit, ukazující vzhled před a po ostříhání dlouhých vlasů vám ukážou, jak senzačně a krásně mohou krátké vlasy vypadat.

    ...
  • Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů

    Krátké vlasy

    Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů
    ...

    Zjistěte více o prodlužování vlasů, jeho výhodách a podívejte se na celebrity, které si vlasy nechaly prodloužit.

    ...
  • Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy

    Copy

    Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy
    ...
  • Falešné mikádo

    Mikádo

    Falešné mikádo
    ...

    Nepotřebujete nůžky, abyste vypadala, že jste si dlouhé vlasy ostříhala na krátko. Díky falešnému mikádu snadno a překvapivě osvěžíte svůj vzhled.

    ...