Skip to Content

Copánky: roztomilé, praktické a univerzální

Copánky vypadají prostě skvěle, jsou moderní a ve vlasech vydrží, ať budete dělat cokoliv. Ale jaké máte při zaplétání vlasů možnosti? A jaký cop Vám bude slušet nejvíc? Čtěte dál a dozvíte se vše, co o copáncích potřebujete vědět.

Jednoduché i rafinované, veselé i elegantní – copánky jsou zkrátka pro každou příležitost. A co je nejlepší, pokud jsou dobře zapletené, vydrží i ten nejdelší den (nebo noc!). V tomto článku se dozvíte, na co myslet před zapletením vlasů i po něm. Prohlédněte si naši galerii a objevte deset zapletených účesů, které jsou podle nás nejkrásnější, a zjistěte, s čím je kombinovat.

Stručná historie copánků: Kdo je nosil první?

Už ve starověku bylo pro ženy důležité pečovat o své vlasy a upravovat je. Účesy byly opravdovým uměním vyšších společenských vrstev, protože vlasy se považovaly za symbol společenského statusu. Žena, která měla krásné vlasy, zcela zřejmě patřila do bohaté třídy. Nízký drdol, elegantně, jakoby rozcuchané vlasy či rybí cop, všechny tyto účesy starověké Římanky dobře znaly. Jejich oblečení často odhalovalo ramena, takže jej skvěle doplňoval drdol či cop. Pozornost se směřovala k horní polovině těla, tváři, ramenům a dekoltu. I dnes ale ženy krásnými copy rády doplňují svůj hluboký výstřih a šaty bez ramínek nebo s odhalenými zády. Cop totiž přitahuje pozornost k těmto oblastem a může tak ještě vylepšit krásný vzhled.

Proč je pro někoho zaplétání snadné a pro ostatní ne?

Všechny to známe z maturitních plesů: Zatímco Vaše kamarádka si sama zapletla dokonalý copánkový účes doma před zrcadlem, vy jste seděly hodiny u kadeřnice, protože jste na to prostě neměly nervy. Zaplétání je právě jednou z těch věcí, na kterou jedni mají prostě více talentu než druzí. Neklesejte ale na mysli! S trochou cviku a trpělivosti se téměř každý může zaplétání copánků naučit.

Klíč k úspěchu

Každý, kdo si někdy nechával udělat účes u kadeřníka, to moc dobře zná: „Mastné“ vlasy drží nejlépe! Pokud jsou čerstvě umyté, jsou moc jemné a uhlazené a copánek pak nedrží. Takže pokud si plánujete zaplést francouzský cop nebo korunu, nemyjte si těsně před tím vlasy. Tip: Při mytí použijte šampon, který vlasům dodává objem.

Čím lepší strukturu vlasy mají, tím déle vydrží zapletené v účesu. Také doporučujeme použít trochu pěnového tužidla, než začnete se zaplétáním. A protože při zaplétání vlasy často rozčesáváme, je také dobré použít sprej pro snadné rozčesávání. A když ještě před zaplétáním vmasírujete do konečků trochu vlasového oleje, výsledkem bude krásný, lesklý, zdravě vypadající cop.

Nezapomeňte cop dobře zafixovat

Když cop dokončíte, je dobré jej zafixovat, aby vydržel i tu nejdivočejší party. Kratší vlasy můžete přichytit vlásenkami a neposlušné konečky se dají zkrotit stylingovým krémem. Tip: Po dokončení účesu použijte silný lak na vlasy. Mějte ale na paměti, že chcete vlasy jen zafixovat a ne zalít do betonu! Jednotlivé pramínky Vašeho copu by pořád měly vypadat volné, měkké a krásné.

Jak vytvořit oslnivý zapletený účes

Svatební účes si rozhodně zaslouží být speciální. Copánky jsou oblíbené hlavně u nevěst, které nechtějí klasický drdol, ale něco trochu obyčejnějšího. I obyčejný účes se ale dá ozvláštnit! Do copu můžete zaplést perly, saténovou či sametovou stužku nebo květiny. Záleží na příležitosti, ale i pěkná spona ozdobená peříčkem či blyštivými kamínky může účes krásně ozdobit. Tip: Pokud toužíte po větším objemu nebo délce, můžete do účesu zakomponovat i příčesek. Kdo už má se zaplétáním zkušenosti, umí do účesu příčesek zaplést tak, že to nikdo nepozná.

Související články
  • Účesy pro dlouhé vlasy

    Dlouhé vlasy

    Účesy pro dlouhé vlasy
    ...
  • Větší objem v zadní části hlavy

    Šik účesy

    Větší objem v zadní části hlavy
    ...

    Nezapomeňte na objem! Vlasy v zadní části hlavy by měly mít dostatečný objem bez ohledu na účes. Ale jak vlasy natupírovat abyste si na temeni hlavy nevytvořili legrační hnízdo? Prozradíme vám pět tipů pro plnější účes.

    ...
  • Jak na dokonalý sestřih

    Tipy a triky

    Jak na dokonalý sestřih
    ...
  • Jak vytvořit rozcuchaný účes

    Tipy a triky

    Jak vytvořit rozcuchaný účes
    ...

    Sáhněte po vhodných stylingových produktech, o ostatní se už postarají vaše šikovné prsty. Půvab aktuálních účesů je v jejich nedokonalosti!

    ...
  • Stylingové produkty

    Pudr na vlasy

    Stylingové produkty
    ...

    Jak se v záplavě stále nových stylingových produktů na trhu neztratit? Dáváte přednost spreji nebo laku na vlasy, gelu nebo vosku, vodě, toniku či pěnovému tužidlu? A kromě toho – jak všechny ty stylingové produkty správně používat? I na tyto otázky vám rádi odpovíme.

    ...
  • Páže – elegantní, nadčasový účes

    Krátké vlasy

    Páže – elegantní, nadčasový účes
    ...

    Páže je jedním z klasických účesů. Je nadčasový a v současné době opravdu trendy. A navíc působí velmi sebevědomě. V tomto článku se o tomto střihu dozvíte vše, včetně toho, jestli Vám bude slušet.

    ...
  • Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté

    Krátké vlasy

    Krátké účesy pro ženy - od jemných po ježaté
    ...

    Už jste si vybraly délku, střih a styling pro svůj nový krátký účes? Nechte se inspirovat slavnými kráskami, kterým krátký styl mimořádně sluší!

    ...
  • Odvážně krátké sestřihy

    Krátké vlasy

    Odvážně krátké sestřihy
    ...

    Ostříhat si dlouhé vlasy nakrátko vyžaduje určitou dávku odvahy. Jakmile k tomu jednou dojde, trvá náprava dlouhé měsíce. My vám prozradíme všechno, co byste o krátkých sestřizích a stylingu měli vědět. Naše obrázky celebrit, ukazující vzhled před a po ostříhání dlouhých vlasů vám ukážou, jak senzačně a krásně mohou krátké vlasy vypadat.

    ...
  • Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů

    Krátké vlasy

    Dnes krátké, zítra dlouhé – prodlužování vlasů
    ...

    Zjistěte více o prodlužování vlasů, jeho výhodách a podívejte se na celebrity, které si vlasy nechaly prodloužit.

    ...
  • Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy

    Copy

    Boxerské copy: vstupte do ringu s trendy zapletenými copy
    ...
  • Falešné mikádo

    Mikádo

    Falešné mikádo
    ...

    Nepotřebujete nůžky, abyste vypadala, že jste si dlouhé vlasy ostříhala na krátko. Díky falešnému mikádu snadno a překvapivě osvěžíte svůj vzhled.

    ...
  • Oblíbený dámský účes: dlouhé mikádo

    Mikádo

    Oblíbený dámský účes: dlouhé mikádo
    ...